A fogorvos válaszol

Tömés után bedagadt arc

Tisztelt Szakorvos!Külföldön tartózkodom, szinte lehetetlen fogorvost találnom rövid időn belül. A tegnapi napon kórházi ügyeletre kellett mennem, annyira fájt a fogam. ott megtisztították, ideiglenes tömést tettek bele, és azt javasolták, hogy forduljak magán fogorvoshoz. Estére belázasodtam és a fejem a kétszeresére dagadt extrém fájdalom kíséretében, amiről az ügyeletes azt mondta, hogy normális, 2-3 napig eltart. A kérdés: menjek el azonnal egy magánorvoshoz (ha találok ilyet), vagy várjak 2-3 napot, hátha lemegy a duzzanat. Érdekes, hogy maga a fog nem fáj, hanem az arcbőrőm alatti mirigyes rész és nyirokrendszer van bedagadva. Válaszát előre is köszönöm,Tisztelettel: Koczka István

Válasz

Mindenképpen keressen fel egy fogorvost, mert a duzzanatot csak a fog kezelésével (gyökérkezelés vagy a fog eltávolítása) és esetleg antibiotikum szedésével lehet megszüntetni.

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk