A fogorvos válaszol

Tömés után fájdalom

K. Gergő

Tisztelt Doktorok, 2 hete voltam fogorvosnál, nem fájt nem volt érzékeny a bal hátsó fogam, csak láttam, éreztem a nyelvemmel hogy lyukas, elmentem a megyém egyik legjobb magán klinikájára, csináltak panoráma röntgent, be lett tömve a fog, eltelt 2 hét és most szívásra, és néha spontán belenyilal a fájdalom, se duzzanat, se vérzés, a tömés is rendben látszólag, a kérdésem az lenne mi okozhatja? Vettem fertőtlenítő hatású szájvizet, azzal öblögítek, válaszát köszönöm szépen előre is!

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy mélyebb szuvasodás tömését követően lehetnek hasonló panaszok a foggal, adott esetben akár hetekig. Ilyenkor esetleg jó lenne jelezni a kezelőorvosnak, hogy a panaszok fennállnak. Esetleg ránézni a fogra, nem magas pl a tömés picit, adott esetben ez is okozhatja panaszait.

Amennyiben a fog ráharapásra és melegre kifejezett fájdalommal kezd el reagálni, vagy a fájdalmai nem múlnak, hanem fokozódnak, úgy esetleg gyökérkezelés válhat szükségessé.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk