A fogorvos válaszol

Tömés utáni fájdalom

S. Mária

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Néhány napja tömték a fogamat, vagyis tömést cseréltek. Nem volt vele gond, nem fájt, a fogorvosom javasolta, mivel picit kezdett elszíneződni és feltételezte, hogy szuvasodik a tömés alatt. (előzőleg volt panorámaröntgen is, ott nem látszott nagyobb gond) Egy felső, nagyörlő fogról van szó. Az injekció után nem volt erős a zsibbadás, azt mondta ott kevésbé érezni, de tömés fájdalommentes volt, előtte sem fájt a fog. Viszont miután elmúlt az injekció hatása, éreztem a szúrás helyénél fájdalmat és az állkapcsomban. Majd azt kvöetően is- főleg este jelentkezik újra a fájdalom és úgy érzem mintha valamelyik felső fogam fájna, nyomsára nem érzékenyek a fogaim, nem tudom megállapítani a tömött fog fáj-e. De az injekció helye is még érzékeny ha megnyomom. Normális ez 4 nap után? Eddig szinte minden este algoflexet vettem be, napközben szinte nem fáj. Fájhat esetleg az injekció helye és az kisugároz a fogba?
Köszönöm előre is a választ!

Válasz

Kedves Kérdező!

A panoráma röntgen leginkább tájékoztató jellegű, egy áttekintést ad, de szuvasodások keresésére, azok kiterjedésének megállapítására nem alkalmas, így hiába nem látszik esetleg nagyobb gond rajta, a klinikai vizsgálat mutathat mást. A panaszok jellegéből arra lehet következtetni, hogy feltehetőleg a fogbélgyulladás határán van a fog, ez még lehet egy reverzibilis folyamat, vagyis megszűnhetnek a panaszok az ideg elhalása nélkül. Amennyiben panaszai rosszabbodnak, mindenképp keresse fel kezelőorvosát, a fog gyökérkezelése válhat szükségessé. Ha panaszai megszűnnek, ellenőriztetni akkor is érdemes kb 2 hónap múlva a fogat: ha heveny tünetek nélkül ugyan, de mégis elhal a fog, a gyökérkezelést akkor is el kell végezni.

Üdvözlettel

Uniklinik 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk