A fogorvos válaszol

Tömés utáni gyulladás

.

Tisztelt Uniklinik!

Két hete tömték az egyik fogamat, a doktor úr mondta, hogy elég mély tömés kellett, pár napig érzékeny lehet.
Nos a fogam valóban nagyon érzékeny, de nem pár napig hanem most már két hete nem enyhült és nem csak hidegre-melegre érzékeny, hanem változó intenzitással de fáj is.
Tartok tőle, hogy a mély tömés miatt gyulladás alakult ki és így már gyökérkezelésre lesz szükség, pedig a tömés előtt egyáltalán nem fájt a kérdéses fog, csak érzékeny volt, leginkább hidegre.
Elképzelhető, hogy rosszul sikerült a tömés és emiatt alakult ki gyulladás, vagy ez normális mély tömés esetén akkor is ha előtte nem volt begyulladva? Van még esély rá, hogy megússzam a gyökérkezelést?
Idő hiányában nem tudtam még visszamenni a fogorvoshoz, de most kicsit tartok tőle, hogy lehet inkább máshova kéne mennem.
Mielőbbi, megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy mély szuvasodásnál előfordul, ami Önnel történt/történik. 

Abból egyáltalán nem szabad következtetéseket levonni, hogy a kezelés előtt nem fájt, most meg igen. Amennyiben nem történt volna belátható időn belül meg a kezelés, úgy szintén a fogbél gyulladásával végződik a dolog.

Mindenképpen fel kellene keresnie a kezelést végző kollégát és elvégezni a szükséges beavatkozást.

Sajnos látatlanban azt nem tudom megmondani Önnek, hogy mi a tennedő a foggal, ehhez szájvizsgálat és rtg felvétel szükséges.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk