A fogorvos válaszol

Tömött fog érzékenysége

Tiszteletem! 36 éves vagyok és-nem vagyk rá büszke-20 éve nem jártam fogorvosnál. (nem volt semmilyen problémám,jelentős fogkövem,stb..) Az egyik hátsó rágófogamnál kicserélték a tömést,más jelentős gond állítólag nem volt. Rögtön utána érzékennyé vált rágáskor,főleg a kemény dolgoknál. Az orvos azt mondta,hogy sajnos ez a jófogúaknál igen gyakran előfordul,amolyan sajátosság.. (??) Azóta eltelt egy év és 70% lett a fogom,de nem tökéletes. A mai napig nem tudom,hogy el kell ezt a válszt fogadjam,vagy utána kéne menni a dolognak. Most egy hónapja adtam egy újabb bizalmat,és az első két fogam közti (kb.20 éves) tömést kicseréltettem. Már másnap érzékeny volt,ezúttal a hidegre. Az 1-2 nap alatt beállt olyan 80%-osra (azóta is ugyanolyan),de a melegre azóta is nagyon érzékeny a fogam. Ha körömmel odanyúlok a töméshez,kifejezetten kellemetlen.. A válasz ugyanaz volt mint tavaly. Jófogú vagyok..,ezért.. Kérem segítsen a válaszával,hogy ennek mekkora valóságtartalma van? Köszönettel.

Válasz

A fogszínű tömések után akár 1- 1,5 hónapig is érzékeny lehet a fog. Ha ez nem szűnik meg, akkor éedemes röntgenfelvételt készíteni fogról és megvizsgálni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk