A fogorvos válaszol

tömött fog fájdalma

Kovács Zoltán

Üdvözletem! Olyan problémával fordulok önökhöz, hogy egy régebben tömött fogamat újra tömték, mert ellenőrzés során úgy találta az orvos hogy lyukas. Amikor kifúrták vérzett a fogam, ezért kaptam gyógyszeres tömést. 2héttel később visszamentem akkor kifúrták a tömést, ekkor megint vérzett de mostmár normál tömést kaptam. 1hétig problémamentes volt most viszont elkezdett fájni, főleg evés után. Semmire nem érzékeny csak fáj. A kérdés hogy mi a teendő? Azonnal visszamenni vagy várni még mert előfordulhat hogy elmúlik a fájdalom? Illetve ha visszamegyek mire számíthatok? Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Ha a fog belsejéből indult ki a vérzés, akkor az azt jelenti, hogy a fog idegkamrája sérült. Az esetek döntő többségében ilyenkor gyökérkezelésre kerül sor. A fájdalom típúsa az esetek döntő többségében lüktető, vízszintes testhelyzetben kifejezettebb, hideg, meleg ingerre hevesen fájdalommal reagál a fog.

Elképzelhető, hogy elhalt a fog a sérülés következtében és ekkor tompa, nyomó fájdalom tapasztalható. Ebben az esetben is gyökérkezelésre kerül sor, amellyel a fog megmenthető.

Mindenképpen azt javaslom, hogy ne várjon, keresse fel kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk