A fogorvos válaszol

tömött fog fájdalma

Üdvözletem! Olyan problémával fordulok önökhöz, hogy egy régebben tömött fogamat újra tömték, mert ellenőrzés során úgy találta az orvos hogy lyukas. Amikor kifúrták vérzett a fogam, ezért kaptam gyógyszeres tömést. 2héttel később visszamentem akkor kifúrták a tömést, ekkor megint vérzett de mostmár normál tömést kaptam. 1hétig problémamentes volt most viszont elkezdett fájni, főleg evés után. Semmire nem érzékeny csak fáj. A kérdés hogy mi a teendő? Azonnal visszamenni vagy várni még mert előfordulhat hogy elmúlik a fájdalom? Illetve ha visszamegyek mire számíthatok? Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Ha a fog belsejéből indult ki a vérzés, akkor az azt jelenti, hogy a fog idegkamrája sérült. Az esetek döntő többségében ilyenkor gyökérkezelésre kerül sor. A fájdalom típúsa az esetek döntő többségében lüktető, vízszintes testhelyzetben kifejezettebb, hideg, meleg ingerre hevesen fájdalommal reagál a fog.

Elképzelhető, hogy elhalt a fog a sérülés következtében és ekkor tompa, nyomó fájdalom tapasztalható. Ebben az esetben is gyökérkezelésre kerül sor, amellyel a fog megmenthető.

Mindenképpen azt javaslom, hogy ne várjon, keresse fel kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk