A fogorvos válaszol

tömött fog – rossz íz a szájban?

Tisztelt Doktornő!Bal felső 6-os fogamat augusztusban több lépésben tömték be. Jó két hete fura, néha kellemetlen (máshoz nem hasonlítható) ízt érzek a fogam környékéről és magáról a tömésről. Először azt hittem, valami étel okozza, de az íz azóta sem múlik, ha a nyelvem hozzáér, jobban érezhető. A fog egyáltalán nem fáj.Szeretném tudni, mi okozhatja? A fogtömés anyaga vagy esetleg lappangó gyulladás? Lehet-e ez valami komoly probléma tünete? Az interneten próbáltam utánanézni, de semmi hasonló információt nem találtam.A következő napokban a fogorvosomat is szeretném majd felkeresni.Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Szabolcs

Válasz

A rossz szájíz hátterében a fog mellett tasakképződés vagy a tömés elválása a fogtól is állhat.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk