A fogorvos válaszol

Tömött fog

B. Anita

Tisztelt Doktor Úr/nő

Tanácsát szeretném kérni abban,hogy két héttel ezelőtt be lett tömve hátsó alsó rágó fogam jobb oldalon ,mert letört belőle egy kicsi darab. Azóta is fájdogál. amikor fáj akkor ugy érzem mintha keserű válni szivárogna belőle . Nem lett gyökér kezelve . Azt mondta a doktor úr aki betömte,hogy begyulladhat és ha begyullad akkor ki kell húzni. A kérdésem az lenne öntől,hogy esetleg nem e lenne rá más lehetőség hogy ne keljen kihúzni ? Mert az a baj hogy pont ezen az oldalon sajnos elég sok fogam hiányzik felül is és alul is. és pont ezen a fogamon rágok. Nem szeretném kihuzatni. Esetleg gyokerkezelni nem lehet ? Vagy koronát ?
Köszönöm válaszát előre is !

Válasz

Kedves Kérdező!

Kissé értetlenül állok a dolog előtt…

Amennyiben a fog még nincs gyökérkezelve, és a letört részt fel tudták építeni, nem igazán értem, hogy miért a húzás lenne a következő lépés.

Elméletileg ebben az esetben a gyökértömés, majd a fog koronával való ellátása a következő lépés. Természetesen én nem láttam a fogat, illetve röntgent erről a fogról, így lehetséges olyan indok, ami miatt fogorvosa a húzást javasolta, de én mindenképpen kérnék egy másodvéleményt.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk