A fogorvos válaszol

Tömött fogfájás.

K. Dóra

Tisztelt Rendelő!
Januárban a körzeti fogorvosom gyökérkezelte a fogam, amit nyitva hagyott hogy gyógyuljon aztán, február 19-én rakott be egy gyógyszeres tömést. Tömés másnapján, mar tudtam vele rágni, és egy kis fájdalmat sem éreztem.. Viszont tegnap este óta (Március 5.) iszonyatos fájdalmat érzek a tömött fogamon. Rágni egyáltalán nem tudok vele. Az lenne a kérdésem, hogy menjek vele vissza, vagy várjam meg a végleges tömést, ami 2020. 03.26.-án lesz. A válaszukat előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy jól elvégzett gyökérkezelést követően nem szabad az Ön által leírt, ilyen nagy fájdalomnak lennie, illetve ha ez fellép, utána kell járni, hogy mi okozza. Ez sok mindentől függ, ehhez ismerni kellene a teljes esetet, röntgeneket látni stb.

A fog nyitva hagyása indokolatlan, és a modern endodonciában tiltott eljárás. Sajnos ez hosszú távon negatív irányba befolyásolhatja a fog prognózisát.

Hasonló esetekben szoktuk javasolni a mikroszkópos gyökérkezelést. Jelenleg ez az elérhető legjobb eljárás, ami mellett a fog gyógyulási esélye a legnagyobb.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk