A fogorvos válaszol

Tömöttfog

N. Eszter

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy ha rendszeres fogászati vizsgálatokon részt vesz a spáciens akkor a nagyon nagy betömöt fog is eltud élni egy életet, ha az rendzseresen ellenőrizve van?
Válaszàt előre is köszönöm!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A fogak megtarthatósága több tényező függvénye. A rendszeres kontrollon való megjelenés nagyon fontos és hasznos, azonban elengedhetetlen a kiváló szájhigiénia, a rendszeres fog- és szájápolás. Egyéb tényezők is befolyásolhatják egy fog élettartamát, pl hogy éri-e trauma (ütés, meggymagra harapás, rendszeres csikorgatás) a fogat. Így azt gondolom, főleg látatlanban nem lehet egy életen át való tartósságot ígérni, de a rendszeres kontrollon való megjelenésre mindenképp bíztatom!

Üdvözettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk