A fogorvos válaszol

törött fog – fogtömés – korona?

.

Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

2020 júniusában ráharaptam egy keményre és az alsó, második nagyörlő fogam beletört, circa 30-40% esett ki. Töméssel lett orvosolva, ami másnap elkezdett mozogni, és végül kiesett. Második körben egy kicsit mélyebbre fúrt a fogorvos és belerakott egy nagyobb tömést – jelezte, hogy gyökérkezelés hiányában nem szeretne tovább fúrni. A második tömés is nagyon szép lett, de az 2 hét után szintén kiesett. Harmadjára, egy hete egy hófehér színű tömést rakott be, azt mondta az tartósabb lesz. Az tény, hogy ez már nem olyan szép, de hátul van. Azt is mondta, hogy ha ez kiesik akkor a korona lesz a biztos megoldás. A helyzet az, hogy azóta egy hét eltelt, tegnap ettem vele, és nagyon élesen benyilalt a fogam egy harapás hatására. A benyilalás óta egyrészt enyhén érzékeny a hidegre, és melegre, másrészt mintha a fog alja fájna, vagy inkább a jobb állkapocs izom. A benyilalás után cca. 12 óráig tartott ez a viszonylag erős, de elviselhető fájdalom, azóta enyhült, de érzem, és nem igazán merek rágni vele.

A tiszteletteljes kérdésem az lenne, hogy mi történhetett a fogammal, mennyire nagy a baj, szükséges-e visszamennem a fogorvoshoz?

Mindenre kiterjedő válaszát előre is köszönettel,
Balázs

Válasz

Kedves Balázs!

Egy véglegesnek szánt tömésnek nem szabad kiesne, főleg nem kétszer egymás után… És ha ki is esik egy tömés, akkor nem az a megoldás, hogy mélyebbre fúrunk.

Röntgenek és szájvizsgálat hiányában sajnos pontosat nem tudok mondani Önnek.

Esetleg egy fogászati másodvéleményt javasolnék.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk