A fogorvos válaszol

Túl hosszú gyökértömés

Tisztelt Orvosok!

Az elmúlt időben a fogam feszülése mellett, felette sipolyon keresztül genny ürült. A fogam gyökérkezelésére került sor, majd megkaptam a gyökértömést. Aznap este újra előjött egy minimális gennyel telt „zacskó”, habár jóval kisebb mint korábban. Panoráma röntgen készült ezután, amelyen látszódik, hogy a tömés túlment a gyökércsúcson. Kérdésem, hogy ez okozhatta e a gennyes zacskó újabb megjelenését? Maradhat-e így a gyökértömés, okoz-e gondot? Amennyiben ez így nem jó, mi a megoldás rá? Szíves segítségüket hálásan köszönöm!!!

Válasz

Kedves Kérdező!

Több és pontosabb információra lenne szükség korrekt válasz adásához.

Fontos kiemelni azt, hogy egy panoráma röntgen felvétel nem alkalmas a fog jelenlegi állapotának megítélésére. Ilyen esetben mindenképpen egy fogászati CT felvételt javasolnék, és egy konzultációt mikroszkópos gyökérkezelésekben jártas szakemberrel.

Sajnos a túltömött fogakkal kapcsolatban az a tapasztalat, hogy többször okoznak problémát, mint sem. Nagy nagyításon végzett beavatkozással azonban a fog eltávolítása elkerülhető.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk