A fogorvos válaszol

Új háromtagú híd

S. Szilvia

Tisztelt Fogorvos!
Tavaly novemberben csináltattam egy hidat, két ép fog között volt egy hiány. Elsőre nem sikerült teljesen jól a híd, picit elállt az első tag. Ezért új mintavételt, és vázpróba is volt, ezért felkerült az új híd. Itt-ott kényelmetlennek éreztem, ezért picit egy-két helyen le is vett belőle a fogorvos, de még mindig nem tudtam megszokni. furcsa érzés még mindig, pedig már több mint egy hónap eltelt. Azt is elmondtam a fogorvosnak, hogy feszítő érzést érzek, furcsa, megfogalmazhatatlan érzést, mintha lüktetne bizonyos helyzetekben, pl. ha lehajtom a fejem, olyan mintha ” lógna” a híd. Nyilván ez nem így van, de a kérdésem az , hogy ez normális érzés e.? Azonkívül az eredeti fogam, – amit lecsiszolt, s lett ez a a híd első tagja – a mellette lévő fogtól pár mm-rel távolabb állt, ezért a koronát úgy alakíttatta ki, hogy közelebb kerüljön a másik foghoz. Azonban ezt nagyon szorosnak éreztem, bár a fogselyem átmegy rajta. Onnan, a két fog között is papírral lecsiszolt, és ugyan jobb, de – szerintem – a csiszolás miatt egyenetlen lett a korona széle, ezért folyamatosan úgy érzem, mintha beszorult volna közé valami. Nagyon kellemetlen. Visszamentem ezzel is a fogorvoshoz kétszer is, picit levett belőle, de ugyan úgy érzem. Állandóan a nyelvemmel piszkálom, nyilván nem véletlenül, meg szívogatom, mert teljesen olyan érzés mintha ott lenne valami.. Az egész hidat pedig olyannak érzem, mint egy fogszabályzó picit húzná.
Köszönöm előre is a választ.
Szilvia

Válasz

Kedves Szilvia!

Eltarthat egy ideig, amíg megszokja az ember, ha egy új pótlás kerül a szájába. Ez mindenkinél más időintervallumot igényel.

Alapvetően pár hét alatt teljesen meg szokták szokni a páciensek az új fogakat. Amennyiben Önnek még mindig panaszai vannak a pótlással, bátran keresse fel a hidat készítő kollégát kontroll céljából.

A leírtakat pusztán egy levél alapján megítélni sajnos nem tudjuk, hiszen ehhez röntgenek, és egy szájvizsgálat is szükséges lenne.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk