A fogorvos válaszol

új korona alatti fájdalom

tisztelt Doktor/Doktornö!Németországban lakom ,és októberben csináltattam Magyarországon egy négyes koronát /baloldalon alul hátul 34-33/ a kettö egészséges fog lett lecsiszolva és ezekhez függesztve még két tag.A korona egyben van és a két elsö fog tartja az egészet.Ugy néz ki és ugy érzem ,hogy jól sikerült a mintát levenni mert a fog teljesen passzol elsö pillanattól.Mivel elsö napon nem szabadott ráharapnom a fogra /és vissza kellett utaznom Németországba/csak másnap derült ki hogy a fogra illetve fogakra nem tudok ráharapni mert egy nyomó fájdalmat érzek a korona alatt ami lassan ujra megnyugszik .Azota próbálgatom folyamatosan és óvatosan de a helyzet nem változik ,így az egész bal oldal passzív nem használható.A fogsort készítö fogorvos tanácstalan és én is és nagyon el vagyok keseredve mert mint laikus arra gondoltam , hogy a korona alatti fogakat valószínüleg gyökérkezelni kell de utána kérdés, hogy jó lesz e és megtartják e a végén lévö két ráfüggesztett koronát.Szeretném tudni,hogy mi a véleménye mi lehet a fájdalom oka és mit lehet tenni.Köszönettel várom a válaszát.Julia

Válasz

A két pillérfog nagy valószínűséggel túl van terhelve. Két darab pillérfog egy szabadvéget bír el optimálisan! Ha gyökérkezeltek a fogak, akkor érdemes megnézni, hogy megfelelő- e a fogak érintkezése. Elképzelhető, hogy egyszerű becsiszolással orvosolható a probléma.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk