A fogorvos válaszol

újra tömött fog, mégis fáj

Tisztelt doktornő!Fogfájás miatt kerestem fel fogorvosomat, aki a tömés kicserélését javasolta. Ez megtörtént és ezzel egyidőben friss panoráma röntgent is vittem magammal. A tömés után a fogam ugyanúgy fáj, rágásra ill. gyakran a felső fogsorral való nyomás nélküli érintkezésre is érzékeny, fáj, másra – hidegre, melegre – nem. Mi lehet a következő lépés a megoldás felé?Válaszát köszönöm!

Válasz

Mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy nincs- e túlterhelve a fog. Azaz, van-e a fog mellett foghiány, csikorgat-e vagy szorítja-e a fogsorát, vagy magas-e a tömés.

Ha a fenn említett esetek közük egyik sem fordul elő, akkor a fogat rögzítő íny-, csont képletet kell megvizsgálni.

A megoldások között van a harapásemelő sín, ínyprobléma esetén kürettek, illetve a gyökérkezelés.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk