A fogorvos válaszol

Ultrahangos fogkefe

H. Ildikó

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Pár napja lettem figyelmes az ultrahangos fogkefékre,de sajnos az intereten nem igazán találok véleményeket róla, hogy mennyire érei meg beruházni egy ilyen készüléket. Nagyon jól hangzik,hogy a fogínnyel csodákat tesz ,de valóban annyira alaposan tisztít és segít a fogínyproblémákban,mint amit ígér? Kétféle márkát találtam csupán, és döntésképtelen vagyok, hogy tényleg megér ennyit vagy inkább szónikus fogkefe a jobb.
Köszönöm szépen előre is válaszát és segítségét.
Tisztelettel:
H. Ildikó

Válasz

Kedves Ildikó!

Alapvetően úgy gondolunk a fogápolásra, hogy kb. bármi használható, amit az adott személy megfelelően használ!

Más technikát igényel egy „sima”, kézi fogkefe, egy sonicus, és egy elektromos is! Amit viszont kiemelnék, hogy egyik fogkefe sem helyettesíti a fogközök tisztítását, bármilyen reklám is van mögötte…, tehát a helyes fogápolás minden esetben a fogkefével történő fogmosásból, illetve a fogközök megfelelő tisztításából áll!!!! Amennyiben utóbbi elmarad, úgy pont a szuvasodás kiinduló pontjait, a fogközöket nem tisztítja meg.

Amennyiben tökéletes szájhigiénét szeretne, érdemes egy dental higiénikus kollégát felkeresni. Ezek a szakemberek kifejezetten arra vannak kiképezve, hogy egy tisztítás után személyre szabott tanácsadást adjanak Önnek, hogy hol, milyen típusú eszközzel tudja a legmegfelelőbben megtisztítani a fogait! Kitérnek a megfelelő fogköztisztításra, és rengeteg tippet, tanácsot tudnak adni, hogy a nehezen elérhető helyeket is tökéletesen meg tudja tisztítani:)

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk