A fogorvos válaszol

utolsó nagyörlő fog tömése

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!A felső bölcsességfogam kihúzták és utána derült ki, hogy a bal oldali legutolsó örlő fogam hátsó része szuvasodni kezdett.A fogorvosom azt mondta, hogy a hátsó felszínen lévő lyukat nem tudja betömni egyszerűen, csak úgy, ha a fog egy részét lecsiszolja, hogy hozzáférjen és kiderüljön, mekkora a szuvas rész.Ha szükésges, gyökérkezelni kell és utána építi vissza és tesz rá koronát.Tényleg nem lehetséges, hogy a leghátsó fog hátsó oldalát betömjék a fog egy részének csiszolása nélkül?Köszönöm válaszát!Ágnes

Válasz

A hátsó felszín töméséhez rendszerint a rágófelszínen is fel szoktuk tárni a fog barázdarendszerét, ez nem jeleti a fog lecsiszolását, csak biztosítja az üreg hozzáférhetőségét. Ha a fogat gyökérkezelni is kell, a fogbelet a rágófelszín felől lehet megközelíteni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk