A fogorvos válaszol

Várandósság alatt fogtömés

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

Jelenleg 13 hét 6 napos terhes vagyok. Szerencsés panaszmentes vágyik de van egy jó pár fogam ami fogtömésre szorul. A problémám ami nagyon aggasztó hogy a mai napon fogtömésre került sor. Jeleztem a fogorvosnak a terhesség meglétét. Kaptam érzéstelenítőt (azt nem tudom milyen típust). Ön szerint várnom kellett volna a beavatkozásal ebben az esetben hogy panaszmentes vagyok. Vagy ebben az időszakban ez már biztonsággal végezhető?? Doktor válasza aki a tömést végezte erre a kérdésemre elvileg nem okozhat problémát. Ami azért nem nyugtatott meg teljesen. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Z.

Válasz

Kedves Kérdező!

Terhesség alatt biztonságosan végezhető számos fogászati beavatkozás. Az első trimeszterben általában a rosszullétek megléte miatt nem szoktuk javasolni a beavatkozásokat.

Összességében egy elhanyagolt száj, be nem tömött szuvas fogak, illetve fogászati gócok sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a babára, mint maga a beavatkozás.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk