A fogorvos válaszol

Végleges híd javítása

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!Néhány napja kaptam az alsó fogsorom egy részére egy hét koronából álló hidat. (Ez az elmúlt két hónapban már a második híd, mert az elsőt a fogorvosom „kilyukasztotta”(!)). A felhelyezése végleges ragasztással történt. A következő problémáim adódtak vele:- Ha összezárom a felső-alsó fogsorom, idegesítő kocogást hallok és érzek. A „saját” oldalon viszont össze sem ér szinte a két fogsorom. Legalább is a nyelvemmel belülről kitapintva ezt érzem.- Rágáskor a nyomásra fájdalmat érzek hátul az egyik koronámnál, ami alatt van saját fogam.- Sajnos harapáskor elöl szintén érzek enyhe fájdalmat.- Az egész híd viselése kényelmetlen, feszítő, kissé húzó érzés. Nem gondolom, h csupán megszokás kérdése lenne az egész, mert mint idegen test, nem zavar a számban. Teljesen jól „érzem” a koronákat. Viszont ezek a gondok nagyon zavarnak.Két kérdésem a következő:- Ez a fájdalmas és diszkomfort érzés adódhat abból, h túl magas lett a híd?- Lehet még valahogyan változtatni, korrigálni a hídon, ha az véglegesen van felragasztva?Megtisztelő válaszát nagyon várom, és előre is köszönöm.

Válasz

Ha spontán nem tapasztalható fájdalom a pillérfogaknál, akkor nagy valószínűséggel a nem harmónikus érintkezésből adódnak a problémák.

Egy speciális eszközzel meg lehet próbálni a hidat „leütni” a pillérfogakról- ebben az esetben nem kell átvágni a koronákat a pillérfogaknál. De ennek sikeressége nagyban függ attól, hogy feszült-e a híd mikor fel lett rakva, illetve milyen ragasztóval került rögzítésre. Ennek a módszernek igen komoly veszélye a pillérfogaknak esetleges bemozdulása és a porcelán leplezés sérülés. Az utóbbi fogtechnikus által korrigálható.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk