A fogorvos válaszol

Véleményét kérném.

H. Marietta Henriett

Jó napot!

Szeretném segitségét kérni egyre többször fordul elő velem , hogy a fogam alatt az szájpadlásom illetve a fogam között hólyag alakul ki, nagyon aggódok hogy esetleg valamilyen komoly dolog áll a háttérben , illetve a nyelvemen fehér lepedékek vannak ami letörölhető de viszont vissza jön a szájpadlásomon olyan hólyagok szoktak lenni mintha be lenne vágva vagy nyomva . Voltam a hólyagommal fogorvosnál és azt mondta, hogy aftám van gyógyszeres kezelést írt fel azóta elmúlt de vissza jött . Fogszuvasodásom is volt .
Kérem szépen magyarázza el nekem mi ez hogyan tehetnék ellene akármit is félek nehogy valami bajom legyen .

Köszönöm mihamarabbi válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

Az aftha eredete nem teljesen tisztázott, de leginkabb az immunrendszer valamilyen gyengülése (pl vírusfertőzés, vitaminhiány miatt) esetén szokott jelentkezni, továbbá egyes élelmiszerek egy-egy páciensnél jellemzően elő tudják idézni az aftha megjelenését. Javaslom, figyelje meg, van-e olyan élelmiszer (pl egyes gyümölcsök-eper áfonya citrusfélék, magvak-diófélék), aminek fogyasztása után hellemzően kialakul az aftha és azt átmenetileg kerülni kellene. Továbbá segíteni szokott multivitamin fogyasztása, C vitamin szedése, utóbbi olyan formában, ami nem irritálja a nyálkahártyát (tabletta, kapszula).

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk