A fogorvos válaszol

Vérdugó

S. Gábor

Tisztelt Fogklinika!

Keddi napon kihúzásra került egy fogam, mivel gócos volt. A vérdugó nagyon szépen kialakult, az előírásokat betartva ápoltam a környéket vigyázva ne essen ki, viszont szombaton azt tapasztaltam, hogy szinte az egész eltűnt, csak egy vékony alvadék maradt ott.
Négy nap után már nem jelent gondot hogy a vérdugó eltűnt?
Gócos fog esetében, a góc miatt kialakult egyéb tüneteknek húzás után mennyi időn belül kell helyre jönnie?

Köszönettel!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ha a véralvadék távozik a sebből, az rendszerint erős szubjektív panaszokat (pl. kifejezett fájdalom, mely kisugárzik a szomszédos fogakra) okoz. Ha a seb nem üres, csak a színe változott, az a normál sebgyógyulás velejárója. Ha fájdalom, rossz szájíz jelentkezik, keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvosát. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk