A fogorvos válaszol

vízszintes bölcsességfog

Tisztelt Doktornő!A jobb felső tömött 6-os fogam jó ideje érzékeny. Múlt hónapban már fájt is, majd két hete már harapásra is érzékennyé vált, és éjjel sem tudtam aludni a fájdalomtól. Fogorvosomtól időpontot kértem, de közben felső légúti fertőzés következtében lázas beteg lettem, háziorvosom nem ’engedett’ el a fogorvoshoz, s antibiotikumot kellett szednem egy hétig. A Dalacin kapszula jót tett a fogamnak is, a koronai része már egyáltalán nem fáj, viszont fent az ínyem, egészen hátrafelé megduzzadt, nyomásra fáj. Végre eljutottam a fogorvoshoz, aki röntgen alapján megállapította, hogy bölcsességfogam vízszintesen nő, és nyomja az előtte lévő fogakat, gyökereket, ettől lehet a fájdalom. Szerinte a bölcsességfogam még nincs annyira lent, hogy ki lehetne venni ( szerinte a fél arcom szét kellene vésni hozzá), ezért javasolta, hogy húzzuk ki a 7-es fogat ( ami tömött, és elég csálén nőtt), és így lesz hely a bölcsességfognak kibújni.Nagyon csodálkozom, hogy a 6-os fogam ennyire begyulladt a bölcsességfogtól, ráadásul még nem hallottam ilyen eljárásról, hogy egy viszonylag jó fogat ki kell húzni a bölcsességfog miatt. jelenleg fájdalmam nincsen, csak fent a duzzanat, ami mintha lohadna egy kicsit. Nem tudom, mit tegyek, kérem válaszával segítsen.Köszönettel: Paloma

Válasz

A területről érdemes több irányból röntgenfelvételt készíteni. A 7-es fog kihúzását nem javaslom, mert semmi garancia nincs arra, hogy megfelelően be fog- e nőni a bölcsességfog a keletkező hiány területére. A 6- os fogat nagy valószínűséggel gyöakérkezelni kellenne, a duzzanat jelenléte erre utal.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk