A fogorvos válaszol

Zomanchibás fog..megmenthetők?

Tisztelt Uniklinik!

8 éves fiamnál mind a négy őrlő fogán zománchibát diagnosztizált. Azt mondta, egyetlen módja ennek a kezelésének, hogy mind a 4 hatos fogat kihúzza,később majd a 7esek ezeknek a helyükre rendeződnek.
A fogakból több darab már letört a külső zománcon is vannak hibák, megpattanások. Egyet ma, nem épp könnyedén…kihúzott. Képet ugyan készítettem, de nem tudom ide, hogy kell csatolni.
Valóban nem lehet ezeket a fogakat megmenteni? Mindenképpen ki kell tényleg , mind a 4 már nem tejfogat húzni?

Válasz

Kedves Anyuka!

Mindenképpen egy konzultáció szükséges ahhoz, hogy pontosabbat tudjunk mondani.

Mivel egy fog eltávolítása egy végleges döntés, és ebben az életkorban azért viszonylag ritka, én mindenképp javasolnék egy másodvéleményt.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk