A fogorvos válaszol

zsibbadás oka

Tisztelt Cím!Éppen egy hete jártam erős fogfájással fogorvosomnál. Orvosom gyökérkezelte a bal alsó 4-es fogamat, majd próbatömést tett bele. A fájdalom nem csillapodott másnapra sem. Elmentem teljes fogászati röntgenre, ahol kiderült, hogy a bal alsó részen (4-es és 5-ös fog) szuvasodni kezdett.Mivel a fájdalom nem csillapodott orvosom elkezdte gyökérkezelni a mellette lévő fogamat is, mivel egyformán rossznak tűnt mindkettő. A probléma az, hogy mindkettő fognak a gyökere nagyon ferdén áll. A 1. gyökérkezelés utáni napon minden átmenet nélkül elzsibbadt a szám a bal sarokban. Először egy fél órára, majd kiment a zsibbadás. Másnap visszatért és azóta is megvan.Ez a zsibbadás holnapi napon lesz egy hetes. Mivel az egyik fogam kezelésénél kis mennyiségű gennyet is találtak, ezért szombaton átmetszették az ínyemet, hogy a bennmaradt genny is távozhasson. Nem jött semmi belőle. 4 napon keresztül be volt dagadva az arcom bal oldala, ez mára szinte teljesen visszaapadt. Fájdalmam sincs,ami nagyon aggaszt, az az, hogy a zsibbadás nem múlik.A két kezelt fogam gyökerei egy hete nyitva vannak, hogy felgyorsulhasson a gyulladásos folyamat gyógyulása.Egy doboz Dalacin-T tablettát szedtem be, elképzelhető, hogy az arcom attól apadt vissza.Orvosom szerint-bár nagyon kicsi az esélye-elképzelhető az is, hogy egy Lidocain injekcióval sértett meg véletlenül egy idegszálat. Vagy az, hogy a sok fájdalomcsillapítótól „gázosodtak” be az idegrostjaim. Szerinte pár hét alatt el fog múlni a zsibbadás, azt kérte szedjek B vitamint, legyek türelmes, mert az idegek lassan regenerálódnak. Most napi 2 tabletta B vitamin (Neuromultivit) szedek, és elkezdtem pár napja Bioptron lámpával kezelni. Sajnos nem igazán érzek javulást.Azt szeretném megkérdezni, hogy meddig tartható még „természetesnek” ilyen kezelések után a zsibbadás, esetleg forduljak –e máshová segítségért?Előre is nagyon köszönöm: Grófné G. Angéla

Válasz

Az idegszál regenerálódáshoz akár 4- 8 hétre is szükség lehet. A soft- lézer kezelés gyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.

Mielőbbi jobbulást!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk