A fogorvos válaszol

Zsibbadt fog

Kedves Doktornő!Nemrég erős ütés érte a számat a nyaralás során, aminek következtében felül az így kicsit felrepedt, illetve lilára színeződött. Az elmúlt két hétben az ínyem visszanyerte normális állapotát, elülső fogaimban (bal első és második) fogaimban viszont továbbra is alig észrevehető, enyhe zsibbadást érzek, illetve kis mértékben mozognak is. Tudok velük rágni és harapni is, nem színeződtek el és fájdalomcsillapítóra sem volt szükségem. Az egyik felett egy nap egy kicsi dudor jelentkezett, de másnapra az is elmúlt. Mindenképpen meg fogom mutatni a fogorvosomnak, csak érdekelne mire számíthatok, és remélem elkerülhető a fog elvesztése (főleg hogy elülső, látszólag ép fogakról van szó)Válaszát előre is köszönöm,József

Válasz

A fogakat a balesetet követően 3 hétig kímélni kell, azaz nem szabad harapni velük, minden ételt össze kell vágni!

A furcsa érzés amiatt tapasztalható, hogy a fogakat ellátó ideg vongálódott. Szájvizsgálat során meg lehet állapítani, hogy élnek- e még. Ezt a vizsgálatot, amely fájdalommentes, 3 hét után is el kell végezni. Ha ekkor nem reagálnak megfelelően a fogak, akkor gyökérkezelni kell őket.

Röntgenfelvétel segítségével ellenőrízni kell a fogakat tartó csontszövetet is. Ha a megengedettnél nagyobb mértékben váltak mozgathatókká a fogak, akkor sínezni kell őket.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk