Kozmetikai Fogászat

Fogékszer felhelyezése /

Fogékszer felhelyezése (ékszerrel együtt)

A fogékszer a mosoly díszítésesre szolgáló apró kő, mely anyaga szerint lehet kis csiszolt üveg, drágakő vagy arany ékszer.
Fogászati Központunkban különböző színű – transzparens és kék -, illetve különböző méretű – 1,9 mm-es vagy 2,4 mm-es – köveket használunk.
Általában a felső kismetszőre vagy a szemfogra kerül felhelyezésre, mellyel teljesen egyedivé válik a mosoly. A kő felhelyezése során olyan technológiát alkalmazunk, hogy a fogzománc ne sérüljön. Ez a módszer az esztétikus tömések készítésénél használatos ragasztórendszer. Amennyiben Ön megunja fogékszerét, maradéktalanul eltávolítható a fog felszínéről.

A fogékszer felvitelének menete

Fogékszert csak teljesen rendben levő fogakon, professzionális szájhigiénés kezelésen átesett páciensnél szabad alkalmazni. Tehát nem lehet ellátatlan, szuvas, illetve gyökérkezelést igénylő fog, sőt, ha szükséges, akkor fogfehérítést is el kell végezni még a fogékszer felhelyezése előtt. A fogékszert általában felső kismetszők középvonal felé eső részére szokás elhelyezni. Azt a területet, amelyet majd a fogékszer fedni fog, elő kell készíteni:

  • 37%-os ortofoszforsav tartalmú zselét kell felvinni a fogfelületre (a behatási idő: 30-60sec)
  • a zselé eltávolítása, a fogfelszín alapos leöblítése és szárítása
  • a bondanyag felvitele
  • a fogékszer felhelyezése és megvilágítása LED-lámpával

A fogékszereket az Ivoclar Vivadent készíti.

60 000 Ft