A rendelőről

20 éves lett fogászatunk!

20 éves lett fogászatunk!

1997-ben, amikor megalakultunk, még nem sejtettük, hogy 20 év múlva ilyen nagy, modern, jól felszerelt rendelőnk lesz, több mint 30 kitűnő kollégával, és egyre bővülő pacientúrával. 

Nem sejtettük, de nagyon reméltük, hogy így lesz. Mert már a kezdetektől magas mércét állítottunk fel magunk elé: az elérhető legjobb minőségű munkát és környezetet szeretnénk nyújtani pácienseinknek. Egy páciensbarát és fájdalommentes fogászat volt a célunk, amely idővel az egyik legjobb budapesti fogászattá növi ki magát. Hittünk abban, hogy ez a szemlélet nemcsak számunkra az egyetlen járható út, hanem a páciensek is ezt igénylik, amikor fogászati problémájuk megoldását ránk bízzák. 

Az alábbi három alapelvünk akkor is, most is él, egyfajta vezérfonal számunkra, amelyet mindennap, minden kezelésnél irányadónak tekintünk.

1, Fájdalommentesség

Az első és legfontosabb alapelvünk. Tudjuk, hogy mindenkiben van egy kis szorongás, egy kis belső ellenállás, amikor belép egy fogászatra, és ez nagyrészt a fájdalomtól való félelemből adódik. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni: ma már rendkívül korszerű eszközökkel és anyagokkal dolgozhatunk, amelyek biztosítják a kezelések fájdalommentes elvégzését. Vagyis a fájdalommentes fogászat mára valósággá vált.

Előfordul, hogy egy kezeléstípusnál alapesetben nem szoktunk érzéstelenítőszert vagy egyéb fájdalomcsillapítót alkalmazni, ám mindig tekintettel vagyunk az egyéni érzékenységre. Nagyon sokszor az is segít, amikor fogorvosaink, dentálhigiénikusaink részletesen elmondják, miből fog állni a kezelés, és miért van arra szükség. A rossz érzések ugyanis sokszor az ismeretlentől való félelemből táplálkoznak, és ha a páciens megtudja, hogy az eljárást kellemetlennek érezheti, de valójában nincs szükség fájdalomcsillapításra, akkor máris oldódik a szorongása. A fogkő-eltávolítás például tipikusan ilyen kezelés.

2, Minimál invazív szemlélet

Ez a kifejezés azt jelenti, hogy a lehető legkevésbé avatkozzunk be a páciens szervezetébe, a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozzuk. Ezért dolgozik nálunk minden fogorvos és dentálhigiénikus lupéban, vagyis orvosi nagyítóval. Erős nagyításban ugyanis jobban látszódnak a részletek, és ezért kíméletesebben dolgozhatunk. Ha például egy sima fogtömésről van szó, csak a tényleg szükséges saját foganyagot távolítjuk el. 

verzo-iny-dentalhigiene.jpg#asset:30989

Egy másik példa: ha 2-6-szoros nagyításban végzünk például egy parodontológiai vagy szájsebészeti műtétet, akkor tényleg csak a minimálisan szükséges szövetmennyiséget távolítjuk el, vékonyabb varrattal tudjuk ellátni a sebet, kisebb metszéseket kell ejteni. A páciens gyógyulása így felgyorsulhat, csökken a lehetséges szövődmények száma.

3, Páciensbarát szemlélet

Már a két előző irányelvünk is a páciensek érdekét szolgálja. Ez a kifejezés azonban ennél is többet fed le. Azt jelenti, hogy a szakmai szempontok mellett mindig figyelembe vesszük az előttünk levő embert. Mindenki más, és ezt fogorvosként is tisztelnünk kell. Van, aki lelki okokból nem viselné jól az adott eljárást, másnak a kezelés ideje okoz problémát, és előfordult már az is, hogy egy pácienst lebeszéltünk az általa kívánt esztétikai beavatkozásról, mert valójában nem a fogsorával volt gond, hanem az önbizalmával. 

Némelyik kollégánk ezt úgy fogalmazza meg, hogy a kezelési terv felállításakor mindig felteszi magának a kérdést: vajon ha a saját édesanyja ülne a fogorvosi székben, akkor is ezt a megoldást választaná? Ha a válasza nem, akkor újragondolja az egészet.

Ez a három irányelv vezetett oda, hogy egy kicsi és ismeretlen rendelőből mára az Uniklinik egy nagy forgalmat lebonyolító és sokak által kedvelt fogászati klinikává vált. Számos páciensünk szerint mi vagyunk az egyik legjobb fogászat Budapesten. Nemcsak az egész országból, hanem külföldről is rendszeresen járnak hozzánk a páciensek. Bizalmukat igyekszünk nap mint nap meghálálni, és különleges előnyöket nyújtani számukra. Ilyen előnyök a következők is.

Együtt a specialisták

borító_2017_03.jpg#asset:33564

Nálunk minden fogászati szakterületnek megvan a maga specialistája, a parodontológiától a szájsebészeten át a fogszabályozásig. Így pácienseinknek nem kell több helyszínre is elmenniük, ha komplikáltabb kezelésre van szükségük. 

Saját röntgenlaborral rendelkezünk

Fogászatunk tőszomszédságában található saját röntgen- és CT-laborunk. Ha a kezelés valamelyik fázisában 2- vagy 3 dimenziós felvételre van szüksége a kezelőorvosának, gyorsan és szakszerűen elkészítjük a kívánt felvételt. Mire Ön visszasétál a rendelőbe, a felvétel már digitális formában megérkezett a fogorvos kolléga számítógépére. Természetesen, ha szükséges, a felvételt kinyomtatjuk vagy CD-re írjuk!

Csúcsminőségű eszközpark

A megbízható és fájdalommentes fogászati ellátás nagymértékben a használt eszközökön és anyagokon múlik. Magyarországon az elsők között szerelkeztünk fel 3D CBCT-vel, a foglenyomat alapján digitális, 3 dimenziós képet alkotó Procera szkennerrel, az elsők között alkalmaztuk a világhírű Nobel Guide CT-sablon-navigált implantációt, és évek óta dolgozunk speciális mikroszkóppal felszerelt berendezéssel a gyökérkezelések és egyéb beavatkozások során.

A csúcsminőségű eszközök és a tapasztalt szakemberek verhetetlen párost alkotnak: a precíz „gépi” munka és az emberi tudás ötvözete az elérhető legjobb ellátást teszi lehetővé pácienseink számára.

A legkorszerűbb igényeket is kielégítő műtő

Fogászatunk további specialitása, hogy az egyszerű fogkő-eltávolításhoz ugyanúgy megvannak az ideális körülmények, eszközök és szakemberek, mint a legbonyolultabb, altatással járó szájsebészeti műtétekhez.

csucstechnologia-muto.png#asset:33566

Ez utóbbira jó példa a csúcstechnológiás berendezésekkel ellátott műtőnk. Felszereltsége minden igényt kielégít, így a komplikált bölcsességfog-eltávolítástól az implantációs műtétekig számtalan beavatkozásra alkalmas.
Fogászatunkon több szájsebész kolléga is dolgozik, a műtéteknél gyakorlott kórházi aneszteziológusok és aneszteziológus-asszisztensek segítik munkájukat.

Online bejelentkezés

Honlapunk többször is megújult az évek során. Különleges funkciói közé tartozik, hogy ha Önnek úgy kényelmesebb, akkor honlapunkon keresztül is kérhet időpontot a kezelésekre. Egy regisztrációt követően csak kiválasztja, mikor szeretne jönni, esetleg a kezelőorvost is megjelöli, és munkatársaink elvégzik az egyeztetést.

Reméljük, pácienseink a következő években is elmondhatják, hogy az egyik legjobb fogászatra járnak Budapesten, rendelőnk pedig a következő 20 évben ugyanolyan dinamikusan fog fejlődni, mint eddig.

Kiemelt cikkek