Fogászati kérdések

A digitális fogászat térhódítása

A digitális fogászat térhódítása

Mit jelent a digitális fogászat?

Az elnevezés arra utal, hogy a kezelés egy része, mégpedig minél nagyobb része digitalizálva van, azaz a feladatot számítógépes programok és robottechnológiák végzik el.

100%-ban digitális kezelés?

Nincs olyan kezelés, amely 100%-osan digitális lenne, hiszen a páciens nem robotokkal találkozik a fogorvosi székben ülve, hanem egy hús-vér emberrel.

Digitális_fogászat_budapesti_rendelőnkben

Ráadásul minden ember egyedi és megismételhetetlen, és ez igaz a fogsorára is. Így az emberi tényező mindig fontos lesz a fogászatban, ám a fogorvos is annál jobban tudja munkáját végezni, minél pontosabb és fejlettebb digitális eszközök állnak rendelkezésére.

Milyen kezeléseknél alkalmaznak digitális technológiát?

A digitális technológia főként ott kap nagy szerepet, ahol a tervezésnek és a precizitásnak kiemelt szerepe van. Itt van rögtön az implantológia. Ez a terület dinamikusan fejlődik, és főképp a felhasznált anyagok és a kifinomult programok, szakértő rendszerek területén ugrásszerű a haladás. A hiányzó fog vagy fogak pótlásában a digitális technológia egyre nagyobb szerepet kap. Használatával kiküszöbölhető az emberi tényező a kényesen precíz tervezés és kivitelezés területén, javul a műtéti eljárások színvonala, kevesebb mellékhatással, gyorsabb gyógyulással és tartósabb eredménnyel lehet számolni.

 

Kiemelt cikkek