Megelőzés

A gyerekek helyes fogmosási technikája

A gyerekek helyes fogmosási technikája

Miért fontos, hogy már gyerekkorban helyes technikával mossunk fogat?

A gyerekek helyes fogápolása számos fogászati problémát megelőzhet. Ráadásul, ha jól rögzül a helyes technika, a fogmosásra szánt idő, néhány hasznos tanács – például az, hogy nem szabad rögtön az étkezések után fogat mosni, hanem várni kell körülbelül fél órát -, akkor felnőttkorban már oda sem kell figyelni ezekre a részletekre, minden beidegződve fog történni.

Hogyan tanítsuk meg a gyerekeknek a helyes fogápolás fortélyait?

Ideális esetben mi magunk ismerjük és helyesen alkalmazzuk a fogápolás minden csínját-bínját. Ráadásul türelmesen, napról napra, hónapról hónapra tanítgatjuk erre gyermekünket. Apró, hasznos trükköket is bevetünk, ha kell, hogy a kicsi örömmel álljon neki a fogmosásnak minden áldott reggel és este.

Ám nem is olyan egyszerű a gyereknek megtanítani ezeket. Sokszor mi magunk sem vagyunk tisztában a részletekkel. Vagy a gyerek szereti elsumákolni a fogmosást, mert az ő világában természetesen minden izgalmasabb a fogápolásnál… A helytelen vagy elhanyagolt fogmosásnak azonban előbb-utóbb meglesznek a nem kívánt következményei

Fogszuvasodás, fogkőképződés, kellemetlen lehelet – sok minden figyelmeztet arra, hogy valamit nem jól csinál a csemeténk. Mit tehetünk ilyenkor?

Hozza el gyermekét fogászatunkra, és mi megnézzük, mi lehet a gond! Először is kezeljük a problémát, majd gondosan elmagyarázzuk a kicsinek, hogyan kell tisztává varázsolnia a fogacskáit.

gyerekek-helyes-fogmosasi-technikaja.jpg

Munkatársaink emellett azt is megbeszélik gyermekével, hogy a táplálkozást illetően mire érdemes ügyelnie. A jó tanácsok betartásával még tovább növelhető a fogak egészséges élettartama.

Kiemelt cikkek