Érdekességek

Az Ultracain zselé

Az ultracain zselé

Mire használjuk az Ultracain zselét? Dr. Balogh Brigitta kolléganőnk elárulja Önnek.

Ez az a kellemes, jellemzően eperízű, lágy zselé, amellyel a fogorvos az érzéstelenítő injekció előtt bekeni az ínyt. Úgy szoktuk mondani, hogy előérzéstelenítésre használjuk. A fájdalommentes fogászat híveiként előszeretettel használjuk, hogy még annyi kellemetlenséget se okozzunk pácienseinknek, amit az érzéstelenítő anyagot bevivő injekcióstű okoz.

A zselé finoman elzsibbasztja az adott területet (tulajdonképpen a nyálkahártyát érzésteleníti el), így a tű szúrása kevésbé kellemetlen, sőt, valójában alig érezhető.

A másik terület, ahol elő szoktuk venni a zselét, a gyerekgyógyászat. Amikor ki kell pöccinteni egy erősen mozgó fogacskát, a szakorvos előzőleg bekeni a fog körüli területet, hogy még az a kis fájdalom se legyen érezhető, ami a fog kiszedésével jár, és a gyerek mosolyogva hagyja el a fogorvosi rendelőt.

gyerek03.jpg#asset:33682

Az Ultracain zselét sokszor előveszik a fogorvosok, mert kellemes eper- vagy mentolíze, lágy textúrája és gyors hatásmechanizmusa miatt nagyon kedvező a páciensek visszajelzése. Még azok is megkedvelik, akik idegenkednek a szájukba juttatott, különféle orvosi anyagoktól.

Kiemelt cikkek