Megelőzés

Egy mozgalmas ősz a szájüreg egészségének is jót tesz!

 kerékpározás, aktív élet: jót tesz a száj egészségének is

Kirándulás, evezés, túrázás, bringázás: csupa nagyszerű lehetőség arra, hogy élvezze az őszt – és gondoskodjék fogai egészségéről. 

Mi köze a mozgásnak a szájüreg egészségéhez?

Egyszerű. A mozgás erőteljesen csökkenti a szervezetben levő gyulladásos folyamatok számát és intenzitását, és ez a szájüregre is igaz. Vannak-e a szájban gyulladásos folyamatok? Hogyne lennének! Elég csak a népbetegségnek számító ínygyulladásra gondolni. 

A mozgás másik nagy előnye, hogy természetes módon erősíti a csontokat – márpedig a fogak a csontszövetben kapaszkodnak meg. A csontok egészsége tehát támogatja az erős fogakat.

Ha ráadásul a szabadban végzi a mozgást, legyen az séta, kocogás, bringázás vagy akár kertészkedés, akkor még a szervezete fokozott D-vitamin-termeléséről is gondoskodik. A mozgás és a D-vitamin elengedhetetlen ahhoz, hogy a táplálkozással bevitt kalcium beépüljön a csontokba. A szabadban végzett rendszeres mozgással Ön azonban mind a kettőt biztosíthatja szervezete számára.

Sportoljon, mozogjon, táncoljon, túrázzon hát minél többet! 

A mozgás fajtája tulajdonképpen nem számít. Ha jólesik Önnek, orvosi ellenjavallata nincs, és szépen átmozgatja Önt, akkor érdemes rendszeresen időt szakítania rá.

Kiemelt cikkek