A kezelésekről

Fogfehérítés utáni teendők

 jovánczai eszter

Jovánczai Eszter dentálhigiénikus kolléganőnk elmondja, mire kell ügyelnie egy fogfehérítő kezelés után.

A fogak elszíneződését okozó anyagok kerülése

A fehérítést követően két hétig fokozottan kerülje az elszíneződést okozó élelmiszereket és élvezeti cikkeket! Ilyen a kávé, tea, vörösbor, mesterséges színezéket tartalmazó élelmiszerek, a cigaretta (szivar). 

Mivel nemsokára jön a bogyós gyümölcsök szezonja, külön kiemelném, hogy a málna, a szeder, a feketeribizli és általában az erőteljes, élénk színű bogyósok bizony elszínezhetik a fogakat.

Ilyen a rúzs is

rúzs.jpg#asset:33494

A kezelést követő két hétben tanácsos elkerülni az ajakrúzs használatát is.

Forró ételek és italok

A fogfehérítő kezelés utáni napokon néhány páciens a fogak érzékenységéről számolt be. Ilyenkor nem ajánlatos a forró ételek és hideg italok fogyasztása, illetve értelemszerűen mindaz, ami érzékenységet vált ki. A panaszok egyébként minden esetben maguktól, legkésőbb a fogfehérítés utáni második napon elmúlnak.

Egy speciális fogkrém

Javaslom, hogy közvetlenül a fogfehérítés után kálium-nitrát tartalmú fogkrémet használjon, mert ez az anyag behatol a pulpakamrába, és közvetlenül ott fejti ki érzékenységcsökkentő hatását. Ilyen fogkrém a Sensodyne is, hogy egy konkrét példát említsek.

A fogfehérítés minden tavasszal nagyon aktuális. Ha Ön úgy dönt, hogy ragyogóan fehér fogakkal ajándékozza meg magát, érdemes betartania a fenti jó tanácsokat, hogy minél tovább megmaradjon fogai csodálatos új színe!

Kiemelt cikkek