Megelőzés

Hagyományos vagy elektromos fogkefe?

 hagyományos vagy elektromos fogkefe?

Mit mondanak a szakemberek?

A fogorvosok azt az eszközt részesítik előnyben, amellyel maradéktalanul megtisztíthatók a fogak felszínei. Ezért mind a hagyományos fogkefét, mind az elektromosat csak ajánlani tudják. 

Igaz, hogy az elektromos fogkefe sokkal több és gyorsabb mozgást végez, és ha szépen, türelmesen végighalad vele minden fogán, csodálatosan hatékony tud lenni. Ám ehhez az kell, hogy kivárja a foganként 3-5 másodpercet. Sok páciensünk egyszerűen túl türelmetlen ehhez, nekik inkább a dinamikusabb módszer ajánlható. 

A hagyományos fogkefével ugyanis egyszerre több fog felületét is tisztítani tudja, tehát végső soron a különbség nem olyan nagy, mint azt a reklámok sejtetik.

Ezek szerint melyiket érdemes választania?

Válassza azt a fogkefetípust, amelyik kényelmesebb, jobban kézre esik, és van türelme türelme végighaladni minden fog minden felületén. Természetesen kulcsfontosságú, hogy a helyes technikával végezze a fogmosást! A fogmosás után a fogközök tisztítása soha ne maradjon el, mert akármilyen alapos munkát végzett a fogak felszínével, a fogak között megbújó ételmaradékok ugyanúgy fogszuvasodást okozhatnak, mint a felszíniek.

Végezetül a nyelv lesikálását és hetente egyszer-kétszer a szájvízzel való öblögetést se feledje, és akkor elmondhatja, hogy mindent megtett fogai épségéért.

Kiemelt cikkek