Fogászati kérdések

Hány ülésben végezhető el a fogkő-eltávolítás?

 hány ülésben végezhető el a fogkő eltávolítás?

Az esetek zömében egy ülés elég

Az esetek többségében az ultrahangos fogkő-eltávolítás, a polírozás és ínykezelés, vagyis a professzionális fogtisztítás egy ülésben végezhető el. A fogak egy órán belül szép tiszták lesznek, az elszíneződött fogkőtől megszabadulva szinte ragyognak, és a páciensek sokszor a nyelvükkel végigsimítva a fogsorukon is érzik a változást.

Ám van, amikor a páciensnek vissza kell térnie

Nem mindig lehet egy alkalommal elvégezni a fogsor teljes megtisztítását. Ez főleg olyankor fordul elő, amikor valaki nagyon elhanyagolta a rendszeres fogorvosi kontrollt, és fogain nagy mennyiségű fogkő keletkezett. Mivel a fogkő igen könnyen ínygyulladáshoz vezethet, gyakori, hogy ilyenkor az íny is érzékeny, könnyen vérezni kezd. Ezért a dentálhigiénikusa azt javasolhatja, hogy több ülésben érdemes eltávolítani a fogkövet.

Ilyenkor két, de akár három alkalom is kell a fogkő teljes eltávolításához. Érdemes megfogadnia a dentálhigiénikus jó tanácsait, amelyek a helyes fogápolásra és esetleg életmódbeli változtatásokra vonatkoznak, valamint gyakrabban ellátogatnia a fogászatra! Így legközelebb már akár egy ülésben is elvégezhető ez a kezelés.

Kiemelt cikkek