A kezelésekről

Ultrahangos fogkőeltávolítás

 ultrahangos fogkő eltávolítás

Az ultrahangos fogkőeltávolítás a fogkőleszedés korszerű formája. Nem csak esztétikai szempontból előnyös, de számos betegség és panasz is megelőzhető általa. Cikkünkből kiderül, mi az ultrahangos fogkőeltávolítás menete, mennyi az ára, és hogy jó ötlet-e otthon belevágni. 

Miért fontos a fogkő eltávolítása?

A fogkő eltávolítását sokan csak esztétikai kérdésnek tartják. Természetesen ez igaz, de ennél is fontosabb, hogy a fogkő kialakulása számos betegség és panasz forrása lehet. Még a lepedékes fog rendszeres és alapos tisztítása esetén is létrejöhet a fogkő, ami egyébként nem is mindig jelenik meg jól látható módon.

Az ultrahangos fogkő eltávolítás menete a polírozást is magában foglalja.

A fogkövet a nyálban található ásványi sók és a fogakon maradt lepedék együtt idézik elő. A fogak felszínén lerakódott fogkő,azaz elmeszesedett lepedék ínygyulladást okoz és fogágybetegség kialakulásához vezethet.Ha nem távolítjuk el, akkor az íny folyamatosan gyulladásban lehet,duzzadttá,vörössé,érzékennyé válhat,ez pedig előidézheti a fogágybetegség létrejöttét.Hosszútávon akár a fogak meglazulását elvesztését eredményezheti.Ezentúl a kellemetlen lehelet egyik kiváltó oka is lehet a fogkő,amely kitűnő táptalajt nyújt a baktériumoknak.Az ultrahangos fogkőeltávolítás során a készülék nagy frekvencián rezeg,porlasztja a vizet és ezáltal lesodorja a fogkövet a fogak felszínéről.Az eljárás teljesen biztonságos,sem a zománc,sem pedig a fogíny nem sérül meg.A kezelés szinte fájdalommentes,érzéstelenítésre nincs szükség.Bizonyos esetekben azonban pl. fogágybetegség,visszahúzódott fogíny lehetséges,hogy érzéstelenítést kell alkalmaznunk annak érdekében,hogy a kezelés kellemesebb legyen.

Jó ötlet a fogkőeltávolítása házilag?

Az fogkőeltávolítással  nem érdemes otthon próbálkozni, mert több kárt okozhat, mint amennyit használ. Ezért szakrendelőnk semmilyen otthoni fogkőeltávolítási módszert nem javasol. 

Mi az ultrahangos fogkőeltávolítás menete az Unikliniknél?

A fogkő eltávolítása kifejezetten hatékony ultrahangos fogkő eltávolítás segítségével.

Ahogyan minden kezelésnél, az első lépés ebben az esetben is a konzultáció, illetve annak felmérése, hogy a páciens fogai milyen állapotban vannak.

Ezután következik maga a fogkőeltávolító kezelés. Erre egy speciális ultrahangos fogkőeltávolító eszközt, az ultrahangos depurátort használjuk. A depurátor az emberi fül számára hallhatónál magasabb frekvenciatartományban rezeg. Valójában ez a rezgés az, ami a fogkövet megbontja és lesodorja a fogak felületéről. Éppen ezért ez az eljárás semmilyen mértékben nem károsítja a fogínyt.

A depurátoros fogkőleszedés kiegészül a rejtett zugok, keskeny fogközök kézi eszközökkel végzett tisztításával. Ezt követően egy gyors polírozás simítja ki a kezelés során keletkező esetleges egyenetlenségeket. A kezelés általában 30-60 percet vesz igénybe, a fogkő mennyiségétől függően.

Gyakori feltételezés, hogy a fogkőeltávolítás fáj.

Nos, alapesetben, vagyis olyan pácienseknél, akik

  • szakszerűen és rendszeresen mosnak fogat,

  • valamint rendszeresen, ideális esetben legalább félévente eltávolíttatják a fogkövet,

a kezelés fájdalommentes.

Nagyobb mennyiségű fogkő esetén, illetve ha jelentős mennyiség keletkezett az íny alatti területeken, fognyaki érzékenység jelentkezhet. Azt is figyelembe kell venni, hogy a fájdalomküszöbünk különböző. Így ami az egyik páciensnek apró kellemetlenség, az a másiknak jól érzékelhető fájdalom is lehet. Ezért lehetőség van rá, hogy a kezelés előtt a páciens helyi érzéstelenítést kérjen. Így garantáltan nem érez majd semmilyen kellemetlenséget a fogkőleszedés során.

Mennyi az ultrahangos fogkőeltávolítás ára rendelőnkben?

A fogkőeltávolítás az esztétikai fogászati beavatkozások közé tartozik. Rendelőnkben a részleges fogkőeltávolítás ára 9500 forint, a teljes fogkőeltávolításé pedig 17.500 forint. 

További kezeléseink árairól itt tájékozódhat.

Ultrahangos fogkőeltávolítás szakszerűen és fájdalommentesen az Unikliniknél

A fogkő eltávolítás ára nem sok, ahhoz képest, mennyire fontos.

Eszközparkunk a fogkőeltávolításhoz szükséges berendezések terén is a legkorszerűbb technikát képviseli. Mindez fogorvosaink szakértelmével és sok éves rutinjával kiegészülve garantálja a fájdalommentes kezelést és a tökéletes végeredményt.

Könnyen áttekinthető és egyszerűen használható online bejelentkező rendszerünkkel gyorsan és kényelmesen foglalhat időpontot. Válasszon bennünket, és rövidesen visszakapja tökéletes mosolyát!

Kiemelt cikkek