Érdekességek

Hogyan hasznosíthatja régi fogkeféjét?

 hogyan hasznosíthatja régi fogkeféjét?

A fogkefét ideális esetben 3 hónapos használat után lecseréljük, mert annyira elszaporodnak a sörtéken a kórokozók, hogy több kárt okozhatunk a fogmosással, mint hasznot. Sőt, a felső légúti vírusos, bakteriális megbetegedések után is nagyon ajánlott fogkefét váltani, és az sem egészséges, ha a padlóra leejtett fogkefét újra használatba vesszük. 

De mi legyen a lecserélt fogkefékkel? Muszáj a kukában landolniuk? Természetesen nem. Rengeteg újrahasznosítási lehetőség van – hoztunk néhányat Önnek.

1, Bizsuk tisztítása

A kacskaringós formákat nem mindig könnyű megtisztítani. Ha már próbálkoztunk ronggyal, szivaccsal, egyéb módszerekkel, és még mindig nem értük el a kívánt eredményt, jöhet egy fogkefe! A puha, ám strapabíró sörték egy-kettőre leviszik a szennyeződéseket.

2, Filctollnyomok eltüntetése a bútorokról, falakról

Régifogkefe_filctollnyomok01.jpg#asset:

Egy kis tisztítószer, egy kis dörzsölés a régi fogkefével – és volt firka, nincs firka! Kisgyermekes anyukáknak igazán hasznos tipp.

3, Körömtisztítás

Gyakran kertészkedik? Süt-főz, tésztát dagaszt? Esetleg barkácsol? Rengeteg olyan tevékenység akad, amelyek közben mindenféle anyag kerül a körmünk alá. És egyik sem kellemes… Szerencsére egy használt fogkefével pillanatok alatt eltüntethetjük a koszt, és körmünk újra patyolattiszta lehet!

4, A cipő talpának megtisztítása

A körömkefe mellett érdemes egy használt fogkefét is rendszeresíteni erre a célra. A kisebb, vékonyabb „csatornákból” egy szempillantás alatt eltávolíthatjuk a beleragadt földet, koszt vagy egyéb szennyeződéseket.

5, A padlólapok és csempék réseinek kipucolása

Sőt, akár a fúgás részeket is ügyesen megtisztíthatja egy használt fogkefével. Ha nagyobb felületet jár be, a sörték elhasználódhatnak… De sebaj: 3 hónap múlva jön az utánpótlás!

6, Szemöldökkefe

Régifogkefe_szemöldökkefe01.jpg#asset

Vannak professzionális termékek is erre a célra. Ám miért ne használna egy régi fogkefét? Különösen, ha mindennap sor kerül erre a műveletre.

7, A mosógép adagolójának tisztán tartása

Ha nem pucoljuk ki rendszeresen a mosógép adagolóját, a mosószer- és öblítőmaradványok csúnya réteget képezhetnek, sőt, egy idő után eltömíthetik. Tartsunk kéznél egy régi fogkefét, és pár mozdulattal sikáljuk át minden mosás után az adagolót! A kis fej könnyen behatol a szűkebb résekbe is, így eltüntethetjük a lerakódásokat.

(Forrás: itt)

Kiemelt cikkek