Fogászati kérdések

Hogyan kell tisztítani a fogszabályozó készüléket?

 hogyan kell tisztítani a fogszabályozó készüléket?

Fogszabályozó szakorvosa minden esetben részletesen elmondja, hogyan tartsa tisztán készülékét.

Ez nem könnyű feladat, ám nem olyan bonyolult, mint ahogy sokan állítják. Már az sokat segíthet, ha odafigyel arra, mit eszik. Bizonyos élelmiszerek ugyanis nagyon szerencsétlen módon beleragadhatnak a kis bracketek köré (az apró magvak, a nyúlós karamella), mások egyenesen veszélyeztetik a készülék épségét (pl. pattogatott kukorica).

popcorn01.jpg#asset:35340

Sajnos előfordult már, hogy a popcorn miatt olyan mértékben megsérült a fogszabályozó készülék, hogy teljesen le kellett cserélni.

Ha ezeket az ételeket elkerüli, és minden étkezés után gondosan, a szakorvos instrukcióival összhangban tisztítja meg a fogait és a készüléket, akkor nem lesz gond! A rendszeresség a legfontosabb! Nem jó ötlet, ha azt mondja: „Ó, most csak bekaptam valamit, nem érdemes fogat mosni, majd este bepótolom.” Normális esetben napi két alapos és helyes technikával végrehajtott fogmosás elég ahhoz, hogy megakadályozzuk a káros folyamatok kialakulását. Fogszabályozó készülék esetén azonban fogai még több törődést igényelnek.

Fontos, hogy használja a fogszakorvos által javasolt segédeszközöket, és ha nem biztos abban, hogyan kell őket használni, akkor kérje meg, hogy mutassa be vagy szemléltesse használatukat.

Ellenkező esetben fogai szuvasodásnak indulhatnak, és ha a fog felülete károsodik, azt nagyon nehéz maradéktalanul helyreállítani.

Kiemelt cikkek