Érdekességek

Hogyan vehetjük rá gyermekünket a nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztására?

Hogyan vehetjük rá gyermekünket a nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztására?

Az iskolai szünetnek a gyerekek végtelenül örülnek, hiszen végre otthon lehetnek, és azt csinálhatnak, amit akarnak! Sajnos azonban sokszor olyasmit csinálnak, ami nem nagyon teszik a szülőknek: rengeteget tévéznek vagy – a nagyobbacskák – órákon át a számítógép előtt ülnek.


Húzzon hasznot a tévézésből, gépezésből!

Ám ezek a tevékenységek is lehetnek hasznosak! Az ezzel foglalkozó cikkek, tanulmányok a tévézés és számítógépezés számos előnyére hívják fel a figyelmet – no meg veszélyére is. Mi azonban egy olyan előnyre szeretnénk rámutatni, amelyről eddig nem nagyon beszélt senki.


A gyerekeket sokszor nehéz rávenni arra, hogy nyers zöldséget, gyümölcsöt fogyasszanak, arra pedig még nehezebb, hogy ezt napjában többször is megtegyék. Nos, a tévézésben, számítógépezésben elmerült gyerekek többsége szívesen elcsipeget bármit, amit a keze ügyébe tesznek! Ha a szülő szépen előkészíti, vagyis kimagozza, felvágja, tálkába rendezi az almát, körtét, kivit, narancsot, vagy akár répát, karalábét, paprikát, szép lassan elfogy az egész!

Nem minden gyerek egyforma, és senkit nem lehet rávenni, hogy olyasmit egyen meg, amit utál. Ám érdemes próbálkozni, hiszen a sok zöldség, gyümölcs az egész szervezetnek jót tesz, a kemény termések majszolása pedig erősíti az állkapcsot, természetes módon tisztítja a fogakat.

Kiemelt cikkek