A rendelőről

Ismerje meg kollégánkat, Dr. Balogh Brigittát!

Dr balogh brigitta

Dr. Balogh Brigitta, a fog- és szájbetegségek szakorvosa rendkívül barátságos kisugárzású személyiség: rövid idő alatt elnyeri a gyerekek és a felnőttek bizalmát. 

Mire fektet nagy hangsúlyt a kezelések alatt?

A megelőzés híve vagyok. Nem sajnálom a fáradságot, ha el kell magyaráznom a helyes fogápolás teendőit, mert úgy látom, a páciensek nincsenek ezzel tisztában.

Vagyis a napi fogmosás szükségességével és technikájával?

Vannak, akiknek ezt is el kell mondanom. De még a lelkiismeretes fogmosók számára is ismeretlen számos új fogtisztítási eszköz.

Mondana néhány példát?

A hagyományos és elektromos fogkefe helyes használata a legtöbb ember számára nem újdonság. A fogselyemről is sokan hallottak már, nagy örömömre egyre többen meg is veszik. Az egycsomós fogkefe, a fogköztisztító kefe vagy a szuperfloss említésére azonban sokan csak ámulnak: még sosem hallottak róluk. Pedig ezeknek a segítségével megsokszorozódik a fogtisztítás hatékonysága, ezáltal jelentősen csökkenthetjük a fogak károsodásának esélyét. A helyes és személyre szabott fogápolással egyébként dentálhigiénikus kollégáim tudnak igazán mélyrehatóan foglalkozni, így sokszor hozzájuk irányítom azokat a pácienseket, akiknek rendszeresen jelentkező fogászati problémájuk visszavezethető a napi fogápolási rutinra.

Milyen jellegű problémákkal fordulhatnak Önhöz a betegek?

Általános fogászati kezelésekkel, mint amilyen az esztétikus tömések, gyökérkezelések, fogpótlások. Itt az Unikliniknél nagyon jó szakembergárda gyűlt össze. Gyakorlatilag minden fogászati területnek megvan a maga képviselője, ami azért jó a pácienseknek, mert nem kell több helyre rohangálniuk, ha problémájukra összetettebb megoldást kell alkalmazni, vagyis többféle kezelés is szükségessé válik. 

Ha nem fogorvos lenne, milyen szakmában érezné jól magát?

Belsőépítész lennék. Ezen belül is azt szeretem a legjobban, amikor egy régi, ócska bútordarabot felújíttathatok, és művészi szépség válik az egykori gyújtósnak valóból.

Ez jelenti a szakmájában is a sikerélményt? Az elhanyagolt fogak újjávarázsolása?

Pontosan. Még egy egyszerű tömés is örömmel tölt el, hiszen helyre hoztam, megszépítettem valamit. A bonyolultabb fogpótlások pedig az alkotás szépségét nyújtják.

A szépség keresése jellemző Önre? 

Mindenben igyekszem harmóniát találni. Ha tehetem, szívesen utazom. Ilyenkor úti célként olyan helyeket választok, ahol a világ egy különösen szép szegletében gyönyörködhetem. 

Az Uniklinik fogászatra is igaz, hogy szépséget találhat benne?

Az Uniklinik nagy erőssége a már említett szakembergárda mellett a komoly eszközpark és a kollégák lelkiismeretes, emberbarát munkája. Az a célunk, hogy mindenki, aki betér hozzánk, örömteli és egészséges mosollyal távozzon. A mosoly pedig szép, talán a legszebb dolog a világon. Úgyhogy a válaszom: igen.

Kiemelt cikkek