A rendelőről

Ismerje meg új kollégánkat, Dr. Kovács Kittit!

Dr kovács kitti

A fiatal, barátságos kisugárzású és dinamikus szakember már az egyetem alatt eldöntötte, hogy a mikroszkópos gyökérkezelés lesz a szakterülete. 

Miért szeretett bele ebbe komoly, bonyolult, nem könnyen kezelhető berendezésbe?

Dr. Kovács Kitti: Mert a mikroszkóp új dimenziókba emeli a fogászati eljárásokat! Hogy csak egy példát említsek, a gyökérkezelés során mikroszkóp nélkül szinte lehetetlen megtalálni a nagyőrlő fogak járulékos gyökércsatornáit. 

Mióta végez ilyen típusú kezeléseket? 

Dr. K.K.: Tulajdonképpen már az egyetem alatt dolgoztam fogászatokon, így mire megkaptam a diplomámat, többéves tapasztalatra tettem szert. Ez óriási előnyt jelent a munkámban, mert a mikroszkópos berendezés rutinos használatát nem lehet pár hónap alatt elsajátítani. 

mikroszkopos-gyokerkezelesrol.jpg#asset:35900

Nem szoktak idegenkedni az emberek ettől a kezeléstől?

Dr. K.K.: Egyáltalán nem! Ha gondosan elmagyarázom, hogyan fog zajlani a kezelés, miért fontos, hogy a beavatkozást erős nagyításban végezzük el, mi lesz az előnye, akkor az emberek megértik, miért van szükség rá. Néhány idősebb páciensem szokatlannak találta a kofferdamizolációt, de ezt leszámítva mindenki igazán együttműködő.

A gyökérkezeléseken kívül mire lehet még használni a mikroszkópos berendezést?

Dr. K.K.: Amikor életemben először belenéztem a mikroszkópba, már tudtam, hogy ez szerelem első látásra. Az első pillanattól kezdve minden kezelést ezzel végzek: töméseket, csapos felépítéseket… A sokszoros nagyításban olyan finom részleteket is látni lehet, amelyeket szabad szemmel sosem észlelnénk, így a kezelések sokkal hatékonyabbak lesznek.


Mire biztatná a pácienseket?

Dr. K.K.: A mikroszkópos gyökérkezeléssel fantasztikusan jó eredményeket lehet elérni! Erről a fogászat honlapján, az esettanulmányok között számtalan példát lehet találni. Rengeteg fogat meg tudunk menteni a kihúzástól azzal, hogy alaposan felderítjük és megtisztítjuk a foggyökércsatornákat. A saját fog nagy érték. Amíg lehet, tegyünk meg mindent azért, hogy saját fogakkal büszkélkedhessünk!

Ha szeretne időpontot kérni Dr. Kovács Kittihez egy mikroszkópos gyökérkezelésre, itt megteheti.

Kiemelt cikkek