A kezelésekről

Láthatatlan fogszabályozás: a belső fogívre rögzített készülék

Láthatatlan fogszabályozás: belső fogívre rögzített készülék

A láthatatlan fogszabályozás sok ember vágya. Ma már kétféle készüléktípust is alkalmazható erre a célra. Az egyik a képen látható, a belső ívre rögzített készülék.

Ennek hatásmechanizmusa, kinézete tulajdonképpen megegyezik a hagyományos fogszabályozóéval - csak éppen a fogak belső felületén található. Előnye természetesen az, hogy emiatt nem látható. A hátránya az, hogy – főleg eleinte – problémákat okozhat a hangképzésben. Ez különösen igaz a felső fogsorra illesztett készülékre. Sokan megemlítik, hogy nehéz megszokniuk a viselését, bár tapasztalataink szerint egy hét után megszűnik a zavaró érzés. 

Tisztán tartani sem egyszerű. Nagyon fontos, hogy minden étkezés után fogat mosson, és gondoskodjon arról, hogy a készülék alá nem szorult egyetlen kis ételdarabka sem. 


A másik lehetőség az átlátszó fólia (Clear Aligner műanyag sín).

clear_aligner-fogszabalyozo.jpg#asset:32


Ez utóbbinak több előnye is van a belső fogívre rögzített készülékkel szemben: jóval olcsóbb, kényelmesebb használni és egyszerűbb a fogak tisztán tartása - mivel evéshez és fogmosáshoz levehető. Hátránya az, hogy nem minden fogszabályozásiproblémára alkalmazható: jellemzően a frontrégió kisebb korrekcióira ajánljuk.

Kiemelt cikkek