Fogászati kérdések

Mennyire sikeres egy mikroszkópos gyökérkezelés?

Dr molnár katalin

Szakértőnk, Dr. Molnár Katalin saját tapasztalatait osztja meg Önnel.

A mikroszkópos gyökérkezelés viszonylag fiatal ága a dinamikusan fejlődő endodonciának. 

Miért nincs lehetőség minden fogászaton mikroszkópos gyökérkezelésre?

Magyarországon 2005 körül kezdték alkalmazni a fogászatok, de a mai napig nem tudott mindenhol elterjedni: egy mikroszkópos berendezés ugyanis komoly befektetés, ráadásul a kezelése nem egyszerű, nincs elég tapasztalt szakember hozzá.

Saját tapasztalatok

A hazai kezelés eredményességéről tehát egészen egyszerűen nincs még elég nagyszámú adat. Saját tapasztalattal azonban tudok szolgálni! Itt az Uniklinik fogászaton már évek óta alkalmazzuk a mikroszkópos gyökérkezelést, és nagyon szép eredmények támasztják alá a kezelés mellett szóló érveket.

A mikroszkópos gyökérkezelésen először átesett fogak esetében a siker esélye elérheti a 99%-ot, a végleges gyökértöméssel már rendelkező fogaknál (amikor a páciens már átesett valamikor hagyományos gyökérkezelésen, ennek ellenére megmaradtak a panaszok, így mikroszkópos eljárásra került sor) némileg rosszabbak az eredmények. Ám ez utóbbi esetben is rengeteg sajgó, érzékeny fogat meg lehet menteni a kihúzástól!

Összefoglalva 

A mikroszkópos gyökérkezelés nem minden fogászaton érhető el (szerencsére nálunk igen!), ám rendkívül eredményes beavatkozás. Ha érdekli ez a téma, netán kifejezetten mikroszkópos gyökérkezelésre van szüksége, kérjen tőlünk konzultációs időpontot!

Kiemelt cikkek