Fogászati kérdések

Miért népszerű a Opalescence Boost fogfehérítési eljárás?

 gál beatrix

Szakértőnk, Gál Beatrix dentálhigiénikus elmondja Önnek!

Több fogfehérítő eljárás létezik, az egyszerű házi praktikáktól (például szódabikarbóna használata) az otthoni fogfehérítő sín viseléséig, ám mind közül a professzionális Opalescence Boost rendszert tudom ajánlani. 

Egy gyakori tévhit

A tévhittel ellentétben nem az a lényege, hogy „leszedjük” a zománc legkülső rétegét – ilyet egy felelős szakember sosem tenne! A zománc a fognak nagyon fontos alkotóeleme, amely nélkül a fog rendkívül sérülékennyé válna. 

A Opalescence Boost rendszerrel egyszerűen eltávolítjuk a dentinről az elszíneződést okozó anyagokat, hogy a fog (pontosabban a dentin) visszanyerje természetes színét. Ezért nem szabad például azt várnia, hogy fogai fehérebbek lesznek, mint valaha. Azon viszont minden páciensünk meglepődik, mennyivel fehérebb tud lenni a foga! A professzionális fehérítés során több árnyalatnyi világosodás érhető el.

A kezelés időtartama

A rendelőben végzett fogfehérítés jellemzően 1,5 óráig tart, vagyis nem kell heteken át fehérítő anyaggal teli sínt használnia, mint az otthoni fogfehérítés során. 

Egyéb tudnivalók

Előfordulhat, hogy a kezelés során vagy közvetlenül utána érzékenységet tapasztal, ám ez 24 órán belül elmúlik. Fontos tudnia, hogy a fogfehérítést követő pár napban nem szabad erőteljes fogelszínező hatású élelmiszert fogyasztania (kávé, vörösbor, piros bogyósok, cékla stb.), mert akkor hamar oda a szép eredmény!

Kiemelt cikkek