A kezelésekről

Miért van szükség mikroszkópos gyökérkezelésre?

Dr molnár katalin

Szakértőnk, Dr. Molnár Katalin elmondja Önnek.

A hagyományos gyökérkezelés remekül működik a frontfogaknál és a szemfogaknál. Az őrlőfogak azonban már egy szinttel feljebb vannak, már ami a nehézségeket illeti. Az előbb említett fogaknál ugyanis a foggyökerek és a bennük futó foggyökércsatornák szabad szemmel is jól felderíthetők, kezelhetők. Az őrlőfogaknál azonban már a gyökércsatornákat sem oly egyszerű megtalálni – ne feledjük, hogy a foggyökércsatornák az íny alatti részben vannak!

mikroszkopos_gyokerkezeles_fogkozeli.png

A foggyökerekben futó foggyökércsatornák nagyon bonyolult hálózatot alkothatnak. A begyulladt, fájdalmat okozó szakasz maradéktalan felderítése, kitisztítása szabad szemmel gyakorlatilag lehetetlen. Ha szerencsés a páciens, megeshet, hogy a „vak tyúk is talál szemet” elve érvényesül, és pont a gyulladt részt találja meg a szabad szemmel dolgozó fogorvos – ám ennél gyakoribb, hogy a sikeresnek hitt gyökérkezelés után csak nem múlik a sajgás.

A mikroszkóppal dolgozó szakember viszont alaposan, szakaszról szakaszra végigpásztázza a foggyökércsatornákat, és így minden gyulladásban levő vagy elhalt szövetet meg tud találni és el tud távolítani. 

Ezért a mikroszkópos kezelések igen magas sikerességi rátával büszkélkedhetnek, vagyis számtalan fogat mentenek meg a kihúzástól – a páciensek legnagyobb örömére!

Kiemelt cikkek