A kezelésekről

Professzionális fogfehérítés másfél óra alatt

 professzionális fogfehérítés másfél óra alatt

Alig van olyan ember, aki maradéktalanul elégedett lenne fogai színével! A modern fogászat több lehetőséget is kínál a fogak eredeti színének visszaállítására. Az olyan professzionális, vagyis fogorvosok által ellenőrzött fogfehérítési módszereket érdemes választania, mint amilyen a dentálhigiénikusok által ajánlott otthoni fogfehérítés, valamint a rendelőben végzett Opalescence BOOST eljárás.

Az otthoni fogfehérítés hátrányai

Az egyik népszerű eljárás az otthoni fogfehérítés, amely nagyon kényelmes, miután a páciensek a saját otthonukban végezhetik el.

Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy néhány komoly hátránnyal is jár.

A fogfehérítő zselé gyakran túlfolyik a fogorvostól kapott műanyag sínen, és irritálhatja az ínyt. Az eljárás 7-18 napig is eltarthat, ráadásul az eredmény sokszor nem éri el a szemkápráztató fehérséget, mivel az éjszakára használt fehérítő anyag koncentrációja nem a legerősebb

Az Opalescence BOOST professzionális fogfehérítés

Mindezen hátrányok kiküszöbölhetők a rendelőben végzett, körülbelül másfél óráig tartó Opalescence BOOST fogfehérítő kezeléssel. Sokan azért haboznak igénybe venni ezt a nagyszerű és gyors módszert, mert több tévhit is kering ezzel kapcsolatban. Az egyik ilyen hiedelem, hogy a kezelés során megsérül a fogzománc. Ez azonban nem igaz! Mint lejjebb kifejtjük, a fogzománcot semmilyen károsodás nem fogja érni.

A professzionális kezelés gyors és nagyon hatásos: több árnyalatnyi világosodás is elérhető. Ha Ön a kezelés után lelkiismeretesen betartja a szakorvos étkezésre és fogápolásra vonatkozó tanácsait, fogai újonnan nyert szép színe hosszú-hosszú hónapokig ki fog tartani!

A kezelés menete 

1, Az ínyre ún. szájterpeszt helyezünk fel, és fényre keményedő anyaggal elválasztjuk a fehérítésre váró fogaktól. 

Ez némileg kényelmetlen lehet, ám szükség van rá, hogy védjük az ínyt, amelyet irritálhat a fogfehérítésre használt anyag. 

2, A fogakat óvatosan, gondosan bekenjük a nagy koncentrációjú fogfehérítő anyaggal. 

A fehérítés kémiai módszer, vagyis nem sértjük meg a fogzománcot. Nincs is rá szükség, hiszen a fogzománc áttetsző anyag, valójában az alatta levő réteg színeződik el, így oda juttatjuk el a fehérítő anyagot. A kémiai folyamat során víz keletkezik, és a szennyeződések ezzel együtt távoznak a fogból. Ez a vízelvonás az oka a kezelés során gyakran fellépő érzékenységnek. Ilyenkor ugyanis az idegek a vízelvonás hatására izgalomba jöhetnek. Ez az érzékenység átmeneti jelenség, nem is mindenkinél jelentkezik, és jellemzően 24 órán belül megszűnik.

3, A hatásmechanizmus meggyorsítása végett ultraibolya (UVA) fénnyel is megvilágítjuk a fogsort. 

Ez semmilyen kellemetlenséggel nem jár. 

4, A mintegy 15 perces eljárást háromszor megismételjük. 

Minden ciklus között ellenőrizzük, hogy az íny izolálása továbbra is tökéletes-e, majd a fehérítő anyagot eltávolítjuk, és új zselét helyezünk a fehérítendő területre.

A kezelés után

Ha szeretné minél tovább megőrizni fogai visszanyert fehérségét, gondosan tartsa be a kapott utasításokat, jó tanácsokat. 

fogfeherites-utan.jpg#asset:33443

A legfontosabb, hogy mellőze a fogakat elszínező élelmiszereket, élvezeti cikkeket. Ha nem szívesen mond le a reggeli kávéról, délutáni teáról, esti vörösborról, akkor a fogyasztás után körülbelül fél órával mosson fogat, hogy eltávolítsa fogairól az elszíneződést okozó maradványcseppeket.

Kiemelt cikkek