40 felett

Tanácsok 40 felettieknek: mozogjon!

 tanácsok 40 felettieknek: mozogjon!

A mozgás minden életkorban nagyon egészséges, természetesen az észszerűség határain belül, és akkor, ha nincs orvosi ellenjavallata. 

40 éves kor fölött különösen fontos, hogy tudatosítsuk: a testünkben lezajló változások ellen többek között az aktív vagy sportos életmóddal vehetjük fel a küzdelmet.

Miért?

1, Gyulladáscsökkentő hatás

A rendszeres mozgás többek között gyulladáscsökkentő hatása miatt is hasznos. A szervezetben lezajló gyulladásos folyamatok visszaszorítása, csökkentése mindenképpen áldásos hatású. Ez igaz a szájüregünkre is.

mozgás_jóga_01.jpg#asset:35629

Gondoljon például a népbetegségnek is számító ínygyulladásra! A helyes és rendszeres fogápolás mellett a sportos életvitel is ajánlott a szájüregi gyulladásos folyamatok megelőzésére. 

2, A csontozat erősítése

A másik nagy előny a szájüreg egészségére nézve az a tény, hogy a mozgás erősíti a csontokat. 

futas-csontozat-erositese.jpg#asset:35631

A hölgyeknek 40 év felett már gondolniuk kell arra, hogyan előzzék meg az oly gyakori csontritkulást – nos, a sport egy jó megoldás erre. Ha a mozgás a szabadban történik, napsütésben, akkor a fokozódó D-vitamin-termelés szintén hozzájárul a csontozat erősödéséhez. 

A csontok erőssége miért fontos a fogainknak? 

A válasz egyszerű: fogaink az állkapocs csontállományában kapaszkodnak meg. Ha a csontszövetünk erős és egészséges, akkor szilárdan tartja fogainkat

Gondolja végig, hogyan csempészhet egy is testgyakorlást a mindennapokba! 

Van, akinek a kocogás válik be, más a konditeremben érzi jól magát, míg van, aki a táncot vagy a kertészkedést élvezi. Ha még sosem kerékpározott, vegye fontolóra, hogy ezentúl kétkerekűn járja meg a kedvenc útvonalait. 

bringan.jpg#asset:35633

Még jobb, ha sikerül társakat találnia az aktív tevékenységhez: együtt minden jobban megy!

Kiemelt cikkek