Esettanulmányok

Vissza a többi tanulmányhoz /

A felső állkapocs megújulása

Páciensünk felső állcsontja teljes rehabilitációra szorult a sok foghiány, a kezdődő saverózió és kedvezőtlen esztétikájú régi tömések miatt. A kezelés során különböző fogpótlásokat alkalmaztunk, és a páciens hasznos fogápolási instrukciókat is kapott, hogy új fogai minél tovább szolgálják őt.

1

A bal oldalon hiányoztak a páciens kis-és nagyőrlői, a jobb oldalon viszont ún. sorközi foghiányai voltak (ilyenkor fogak határolják elölről és hátulról is a foghiányt). A fogak esztétikáján rontott a fogkő, az elszíneződött régi tömések és a kezdődő saverózió miatti egyenetlen fogélek.

Felső állkap. rehab. előtt
2

A kezeléssorozatot azzal kezdtük, hogy eltávolítottuk az összes fogkövet, elszíneződést mind a felső, mind az alsó fogakról. A felső állcsont bal oldali őrlőrégiójában implantátumokra rögzített híddal pótoltuk a hiányzó fogakat. A jobb oldalon saját fogakon elhorgonyzott hídpótlást kapott a páciens. Az elülső fogakra (frontrégió) az elérhető legmagasabb esztétikájú préskerámia (eMax) szólókoronákat rögzítettünk. Páciensünk félévente jár fogorvosi kontrollra és professzionális dentálhigiénés kezelésre. A megbeszélt és elsajátított fogmosási módszereket alkalmazva a kezelések végeredményeként kapott pótlásai hosszú távon esztétikailag és funkcionálisan is kifogástalanok, páciensünk legnagyobb örömére és megelégedettségére.

Felső állkap. rehab. után