Felső fogak pótlása fémmentes cirkónium körhíddal implantátumokon és saját fogakon

Cirkónium Körhíd Implantátumokon és Saját Fogakon

Felső fogak pótlása fémmentes cirkónium körhíddal implantátumon és saját fogakon

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

46 éves páciensünk régi felső hídpótlása elvesztése után kereste fel rendelőnket. Hosszútávú fix megoldást szeretett volna, fémmentes koronákkal.

Diagnózis és javasolt kezelés

A pillérfogak, amik a korábbi fogászati hidat tartották letörtek, és már nem voltak tovább konzerválhatóak, ezért azok eltávolítása mellett döntött Dr. Gilicze Alexandra, szájsebész szakorvos. Négy darab implantátum behelyezését, majd a moláris fogak bevonásával ezekre egy teljes fogászati körhidat javasolt specialistánk, esztétikus, fémmentes cirkon anyagból.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

A sebészeti beavatkozásokat Dr. Orbán Kristóf Phd végezte Dr. Gilicze Alexandra asszisztálásával, aki már a csonkeltávolításokkal egy időben alveolus prezervációt alkalmazott, amivel megelőzhető a foghúzást követő szövethiány kialakulása. Az alveolus prezerváció azon felül, hogy megőrzi a szövetek mennyiségét, kedvező hatást gyakorol a szomszédos fogakra is, így azok nem veszítenek a stabilitásukból. Az implantátumok behelyezése hat hónappal később történt meg, majd újabb félévvel később elkezdődött a protetikai munka, és elkészült a végleges full kontúr cirkon, vagy más néven monolitikus cirkon körhíd. A gyógyulási idő alatt sem maradt fog nélkül páciensünk, esztétikus hosszútávú ideiglenes hidat viselt amíg a csontregenerációra majd az implantátumok becsontosodására vártunk. Hamarosan az alsó állcsont rehabilitációjával folytatjuk a kezelést.