Kombinált fogpótlás

 kombinált fogpótlás

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

Páciensünk foghiányainak pótlása és az esztétikus megjelenés helyreállítása céljából keresett fel bennünket. Mindezt nagyobb műtéti beavatkozások nélkül szerette volna elérni, továbbá fontos szempont volt az alacsony költség

Diagnózis és javasolt kezelés:

Mindkét állcsonton kiterjedt foghiányt találtunk, melyek a rágást is ellehetetlenítették és az esztétikai megjelenést is nagyon hátrányosan érintették.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

Az évek alatt súlyosbodó mélyharapást és bulldogharapást is rendezni terveztük. Az állkapocs ízület védelme érdekében a páciens harapását először akrilát ideiglenes koronákkal és fogsorokkal emeltük meg, melyeket 3 hónapig viselt és használt. Amikor az új harapási magassághoz az állkapocs ízület hozzászokott, akkor kombinált fogpótlást (fémkerámia koronákat és ezekhez öntött fémkapcsokkal rögzülő fémlemezes kivehető fogsort) készítettünk.

Kedves Uniklinik Fogászat Dolgozói! Ma voltam Önöknél először, és Gilicze Alexandra doktornő kihúzott két - sok szenvedést okozó - szuvas fogamat. Teljesen ámulatba ejtett a Doktornő egyénisége, empátiája.

Katalin (40)

Alexandra doktornő zseniális! Kőprofi, de kedves, közvetlen, egyből érzem, hogy Nála biztonságban, szakmailag remek kezekben vagyok. Igazi magabiztos, de emellett szerény profi.

Bálint (45)

Kapcsolódó cikkek

Fogfajas ellen

Mit tehetünk fogfájás ellen?

Elolvasom
Esztétikus fogpótlások

Minden, amit a fogpótlásokról tudni szeretne

Elolvasom